ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ 

Στο κέντρο εκτός από τις εξετάσεις ρουτίνας που γίνονται σε όλα τα παιδιά και έχουν προληπτικό χαρακτήρα, υπάρχει η δυνατότητα εκτίμησης από ιατρούς διαφόρων υποειδικοτήτων όπως περιγράφονται πιο κάτω.

 

Εξετάσεις ρουτίνας

  1. Οφθαλμολογική εξέταση από παιδοοφθαλμίατρο (1ο, 6ο μήνα και 3ο χρόνο)

  2. Ορθοπαιδική εξέταση με υπερηχογράφημα ισχίου (2 μηνών) και παιδορθοπαιδική εξέταση για σκολίωση (8 ετών)

  3. Καρδιολογική εξέταση και υπερηχογράφημα καρδιάς από παιδοκαρδιολόγο (3 μηνών)

  4. Ενημέρωση και καθοδήγηση των γονέων για την εισαγωγή στερεών τροφών από παιδο διατροφολόγο (5 και 8 μηνών)

  5. Οδοντιατρική εξέταση από παιδοδοντίατρο (1 έτους)

Παιδοκαρδιολόγος

Στον 3ο μήνα ζωής γίνεται σε όλα τα παιδιά παιδοκρδιολογική εξέταση προς αποκλεισμό διαφόρων συγγενών καρδιοπαθειών.Επιπλέον, η παιδοκρδιολογική εξέταση είναι απαραίτητη και σε μεγαλύτερα παιδιά με διάφορα συμπτώματα όπως θωρακικό άλγος, αίσθημα παλμών, αρτηριακή υπέρταση ή μετά από λιποθυμικό επεισόδιο, καθώς και σε παιδιά που αθλούνται συστηματικά ή έχουν οικογενειακό ιστορικό καρδιοπάθειας.

Παιδοορθοπαιδικός

Απαραίτητη κρίνεται η εξέταση των ισχίων στα νεογνά που γίνεται σε ηλικία 2 μηνών προς αποκλεισμό αναπτυξιακής δυσπλασίας των ισχίων καθώς η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση είναι σημαντική.Επιπλέον άλλες συνήθεις καταστάσεις που χρήζουν ορθοπαιδικής εκτίμησης είναι οι παθήσεις του άκρου ποδός, οι αρθρίτιδες και η σκολίωση.

Παιδοαναπτυξιολόγος

Η αναπτυξιολογική εκτίμηση είναι μια διαδικασία που αποσκοπεί στη βαθύτερη κατανόηση των κινητικών, ακουστικών, γλωσσικών, οπτικοκινητικών και κριτικών δεξιοτήτων του παιδιού.Συγκεκριμένα, ο αναπτυξιολόγος παρεμβαίνει στις περιπτώσεις με αναπτυξιακή καθυστέρηση, μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, καθυστέρηση έκφρασης – λόγου, γλωσσικές διαταραχές, διαταραχές αυτιστικού τύπου, διάσπαση προσοχής ή/και υπερκινητικότητα.

Παιδοδοντίατρος

Οι σημαντικές διαφορές στην ανατομία και στη διάπλαση του στοματογναθικού συστήματος των παιδιών σε σχέση με τους ενήλικες και ο ιδιαίτερος τρόπος φροντίδας και αντιμετώπισής τους, καθιστά την παιδοδοντιατρική εξέταση απαραίτητη για την στοματική υγεία των παιδιών, τη φυσιολογική τους ανάπτυξη και την πρόληψη στοματικών νόσων.

Παιδονευρολόγος

Η παιδονευρολογία ασχολείται με κάθε είδους προβλήματα του αναπτυσσόμενου νευρικού συστήματος από την νεογνική μέχρι την εφηβική ηλικία.Διάφορες παθήσεις ή καταστάσεις χρήζουν εκτίμησης ή παρακολούθησης από παιδονευρολόγο.Οι σπασμοί, η επιληψία, η καθυστέρηση στα ορόσημα της ψυχοκινητικής ανάπτυξης και οι κεφαλαλγίες αφορούν μερικές από αυτές.

Παιδοπνευμονολόγος

Στο Κέντρο μας παρέχουμε εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις από πνευμονολόγους για τα παιδιά με βρογχικό άσθμα, υποτροπιάζουσες λοιμώξεις αναπνευστικού και χρόνιες πνευμονοπάθειες.

Παιδοαλλεργιολόγος

Οι αλλεργικές νόσοι που συνήθως απασχολούν την παιδική ηλικία είναι κυρίως η ατοπική δερματίτιδα, η τροφική αλλεργία, η αλλεργική ρινίτιδα και τα άσθμα.Η σωστή αντιμετώπιση των παιδιών αυτών είναι σημαντική για την ομαλή καθημερινότητά τους.

Παιδοενδοκρινολόγος/Παιδοδιαβητολόγος

Ο παιδοενδροκρινολόγος παρακολουθεί παιδιά και εφήβους με προβλήματα διαταραχών της αύξησης, της ήβης, της λειτουργίας του θυρεοειδούς, του μεταβολισμού της γλυκόζης, καθώς επίσης και παιδιά με παχυσαρκία.

Παιδοδιατροφολόγος

Ο παιδοδιατροφολόγος μπορεί να καθοδηγήσει τους γονείς στη διατροφή των παιδιών, καθώς επίσης και στην αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων που σχετίζονται με την ανάπτυξή τους.Μερικά από αυτά είναι η παιδική και εφηβική παχυσαρκία, η υπερλιπιδαιμία, η νευρογενής ανορεξία, η ανεπαρκής πρόσληψη βάρους και ο σακχαρώδης διαβήτης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό κέντρο του Limassol Children's medical Center    στο τηλέφωνο 00357 25 34 57 55 και στο e-mail: info@limassolcmc.com.

© 2019 by LCMC. 

Supported by Websmudge LTD